7 maanden update + photodiary

7 maanden update + photodiary

Wow! Het eerste half jaar (en één maand) is alweer voorbij. Costes is nu 7 maanden en wat gaat het snel. Dus even tijd voor een update! We zijn net terug van onze vakantie aan de Cote d’Azur en wat heeft ze tijdens die vakantie veel geleerd. Daarbij kreeg ze ook een beetje hulp van haar vriendinnetje die 15 maanden is. Dankjewel lieve Lo, dat Cos bij jou kon afkijken 🙂

Ontwikkeling

Costes kreeg met 4,5 maand haar eerste twee ondertanden. Super snel al vond ik. Gelukkig heeft ze er niet heel veel last van gehad. Ze had rode wangen, kwijlde en stopte alles in haar mond om er op te kauwen. Ze heeft hierbij veel gekauwd op een bijtring.

Costes kon al een tijd achteruit schuiven op haar buik, waarbij ze regelmatig vast zat onder de tafel/box/stoel. Een dag voordat ze een half jaar was kwam ze erachter hoe ze ook vooruit kon schuiven. Zo ging ze de hele kamer door op haar buik. Tijdens de vakantie ontdekte ze het kruipen en hoe ze zichzelf op kon trekken. Ze sliep in de Chicco-wieg en ineens stond ze er rechtop in. Super gevaarlijk natuurlijk, want ze kon er zo overheen uitvallen. We hebben het bedje dan ook gelijk verwisseld voor een campingbedje die toevallig in de kelder stond. Dat was vast zo bedoeld ;-). Er liepen veel grote mieren over ons terras en ze vond het heel erg leuk om die te volgen. Veel geoefend met het kruipen dus!Thuis kruipt ze nu ook het hele huis door, alles pakken wat niet mag en achter de honden aan. Ook trekt ze zich aan alles omhoog, zodat ze kan staan.

Slapen

Slapen is nog steeds geen hobby van Costes. Het kost veel geduld om haar in slaap te krijgen en als ze dan eenmaal slaapt is ze snel weer wakker. Als ze overdag 2x één uur slaapt heb ik geluk. ’s Nachts wordt ze meestal nog om de 3 a 4 uur wakker. Echt veel slaap krijgen we dus nog niet.

Voeding

Costes krijgt ’s ochtends als ze wakker is borstvoeding. Ik heb een paar keer pap gegeven, maar ze lijkt dit niet zo lekker te vinden. Gelukkig drinkt ze sinds twee weken wel melk uit een fles, dus dat is een hele opluchting. Ze wilde hiervoor namelijk helemaal niks uit een fles. Ik ben toen een aantal weken geleden begonnen met het drinken van water uit een tuitbeker en als ze zin had in water dronk ze daaruit. Na enige tijd heb ik toen eens geprobeerd of ze ook een gewone fles wilde met melk en ineens dronk ze de hele fles leeg.

Tussen de middag krijgt ze een boterham, meestal met avocado en tussendoor een rijstwafel en stukjes komkommer. Als avondeten krijgt ze alleen groenten. Afgelopen week heeft ze voor de eerste keer rijst gegeten. We hebben besloten om onze dochter geen dierlijke producten te geven. Dus geen vlees, kaas, eieren en zuivel. Tips daarover zijn van harte welkom!

Sprongetjes

Van de sprongen heeft Costes vaak maar een paar dagen last. Het is dan vaak wel ook echt heftig die dagen. Wat ik vooral aan haar merk is dat ze dan erg huilerig/mopperig is. Ze is heel leergierig en vindt het super om nieuwe dingen te leren. Ze is dan ook heel trots als ze iets nieuws kan en kijkt me dan aan met een big smile en een overwinnings-blik in haar ogen.

 

7 maanden update + photodiary 7 maanden update + photodiary 7 maanden update + photodiary 7 maanden update + photodiary 7 maanden update + photodiary