Aangifte doen

Is je kindje geboren, dan moet je hem binnen een vast aantal dagen aangeven bij de burgerlijke stand van de gemeente waar je kindje is geboren. Dit kan dus een andere gemeente zijn dan waar je woont. Binnen hoeveel dagen je precies aangifte moet doen, hangt af of je met een weekend of feestdagen te maken hebt. In principe heb je 3 werkdagen de tijd, maar kijk voor de zekerheid even op de website van de desbetreffende gemeente. Vaak moet je een afspraak maken voor de aangifte.

In de meeste gevallen zal de vader de aangifte doen. Is dit niet mogelijk, dan kan het ook worden gedaan door iemand anders die bij de bevalling aanwezig was of in wiens huis het kind is geboren.

Bij de aangifte moet je een aantal dingen meenemen: een trouwboekje of een bewijs vanvaderschap (als je dat hebt) en je identiteitsbewijs. Neem daarnaast ook een fototoestel mee en vraag of de ambtenaar een foto maakt als je de aangifte ondertekent, een uniek moment!

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Let overigens goed op of je de naam van je kindje goed hebt opgeschreven. Is er eenmaal getekend, dan kun je de naam in principe niet meer veranderen.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)