Acupunctuur

Acupunctuur kan tijdens de zwangerschap helpen bij bepaalde klachten en kan ook als voorbereiding op de bevalling worden toegepast. Acupunctuur bestaat al duizenden jaren en is onderdeel van de Chinese geneeskunde. Het is erop gericht om de verstoorde balans in het lichaam weer in evenwicht te brengen.

Tijdens de zwangerschap kan de balans door hormonen verstoord raken en kun je last krijgen van de bekende zwangerschapskwaaltjes, zoals misselijkheid, vermoeidheid en rugklachten. Omdat veel medicijnen tijdens je zwangerschap uit den boze zijn, kan acupunctuur een goed alternatief bieden dat veilig is voor jou en je ongeboren kind.

Behalve voor de normale kwaaltjes en als voorbereiding op de bevalling, wordt acupunctuur ook wel toegepast bij stuitligging, bij pijn tijdens de bevalling en bij problemen tijdens de kraamperiode.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)