Babyvoeding

Speciale voeding voor jonge kinderen, m.n. voor zuigelingen.

Baby’tjes consumeren de eerste maanden uitsluitend vloeibaar voedsel: moeder- of poedermelk. Volgens veel publicisten is moedermelk de beste aller melken. Gedurende de eerste maanden van baby’s leventje geniet borstvoeding dan ook de voorkeur, te meer omdat stoffen in de moedermelk het baby’tje op korte en op langere termijn bescherming biedt tegen verscheidene infecties. Het alternatief voor borstvoeding is flesvoeding met behulp van poedermelk. Er is gewone en speciale melkpoeder. Speciale melkpoeder is bedoeld voor baby’tjes met een probleem, b.v. een koemelkallergie of een grote neiging tot spugen.

Vanaf ca. 4 maanden gaan baby’tjes ook ander voedsel nuttigen, namelijk gepureerd fruit en groente. Vers gepureerde vruchten of groenten moeten, vooral als het baby’tje pas begint te ‘eten’ goed gepureerd worden. Er is ook gepureerd fruit en gepureerde groente uit een potje.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)