Bekkenpijn

Bekkenpijn ontstaat door de instabiliteit van het bekken. Door de hormonen tijdens de zwangerschap worden alle spieren minder stevig, dus ook de bekkenbodemspieren en bekkenbanden. Dat het bekken en de spieren eromheen losser worden, is nodig voor de bevalling.

Op die manier kan je kindje er tijdens de bevalling makkelijker doorheen. De bekkeninstabiliteit die tijdens de zwangerschap al ontstaat, kan pijnklachten geven en kan ook leiden tot functie- en bewegingsbeperking. Fysiotherapie, bewegingsoefeningen en het verminderen van de spierbelasting kunnen helpen om de klachten te verminderen of te verhelpen.

Signaleer bekkenpijn op tijd, zodat je verergering kunt voorkomen. Meestal trekken de klachten binnen een paar maanden na de bevalling helemaal weg, eventueel met aanvullende fysiotherapie en oefeningen.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

De Oei, ik groei! sprongenwekker

Wil je altijd een melding ontvangen wanneer een sprong begint? En de daarbij horende artikelen en interessante weetjes ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze sprongenwekker en nieuwsbrief!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)