Commode

Doorgaans dichte kast van circa 1 meter hoogte met laden en/of planken en een groot blad waarop de baby, liggend op een aankleedkussen, verzorgd en aangekleed kan worden.

Uit onderzoek is gebleken dat vallen van de commode behoort tot de belangrijkste oorzaken van lichamelijk letsel bij baby’s en jonge kinderen. Om vallen te voorkomen hebben sommige commodes aan de zijkanten een opstaande rand van een paar cm. Een andere manier om vallen te voorkomen is om het kind alleen op de commode te leggen als men niet afgeleid wordt door andere zaken en/of zich moet verwijderen om elders iets te pakken e.d.

Op de website van de Stichting Consument en Veiligheid staat in dit verband: ‘Ook al kan een baby zich nog niet omdraaien, laat hem nooit alleen op de commode of de bank. Je weet namelijk nooit wanneer hij zich voor het eerst gaat omdraaien.’

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)