Eczeem

Een doorgaans met jeuk gepaard gaande huidontsteking die gekenmerkt wordt door rode vlekken, blaasjes en schilfers. Ongeveer één of de vijf kinderen heeft in meerdere of mindere mate en gedurende kortere of langere periode eczeemverschijnselen. Bij baby’tjes manifesteert eczeem zich vaak op de wangen, achter de oren, in de nek, de knieholten en de ellebogen.

Door krabben ontstaan soms wondjes die kunnen ontsteken. Bij het ontstaan van eczeem speelt een aangeboren aanleg een belangrijke rol. Bepaalde psychische factoren en invloeden van buitenaf – vermoeidheid, blootstelling aan stress, huisstofmijt e.d. – kunnen de klachten verergeren. Eczeem is niet te genezen, maar doorgaans verdwijnen de klachten als kinderen ouder worden. De klachten kunnen bovendien behandeld worden met behulp van zalven, crèmes. Ook het vermijden van prikkels helpt bij het vermijden van klachten.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)