Kinderarts

Medisch specialist voor kinderen, heet ook wel een pediater en is in ziekenhuizen dan ook doorgaans te vinden op de afdeling pediatrie oftewel kindergeneeskunde; meestal komt men met een verwijsbriefje van de huisarts bij de kinderarts terecht.

De beroemdste kinderarts aller tijden is nog steeds Dr. Benjamin Spock (1904-1998). Zijn in 1946 verschenen boek Common sense book of baby and child care was jarenlang de bijbel voor startende ouders in de westerse wereld. Het belangrijkste advies van Dr. Spock was: ‘Vertrouw uzelf. U weet meer dan u denkt dat u weet.’ De Nederlandse bewerking van Spocks boek is nog steeds populair bij zowel ervaren als onervaren ouders.

B. Spock, Baby- en kinderverzorging & opvoeding : de beste gids voor ouders met antwoord op al uw vragen! Uitgeverij Kosmos-Z&K, 2000, ISBN: 902158 9834.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Wil je daarbij interessante weetjes en artikelen over de sprong en herkenbare verhalen van andere ouders ontvangen? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)