Maagzuur

Veel vrouwen hebben tijdens de zwangerschap last van brandend maagzuur. Net als andere spieren in je lijf, verslapt ook de maagkringspier als gevolg van de hormonen. De maag wordt dan niet meer goed afgesloten waardoor er maagzuur je slokdarm in kan lopen.

Dit zorgt voor een brandend gevoel. Ook het feit dat je baby steeds groter wordt en het dus steeds krapper wordt in je buik, speelt mee. Vaak verminderen de klachten als je kindje indaalt. Brandend maagzuur is heel vervelend, maar kan verder geen kwaad. Het kan soms al helpen als je je aan bepaalde leefregels houdt, zoals niet te vet of gekruid eten en geen koffie en koolzuurhoudende dranken nemen. Als je last hebt van maagzuur, kan het helpen om een klein beetje te eten. Dit eten houdt het maagzuur in de maag vast.

Neem bijvoorbeeld een stukje brood. Zuivelproducten werken ook wel goed als blusmateriaal. Werkt dit niet, dan kun je ook bij de apotheek of drogist middeltjes tegen maagzuur krijgen. Deze middelen kunnen tijdens de zwangerschap geen kwaad, maar overleg altijd eerst met je huisarts of verloskundige.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)