Medische indicatie

Een medische indicatie tijdens je zwangerschap houdt in dat er sprake is van een verhoogd risico of dat er complicaties zijn, waardoor de verloskundige de zwangerschapsbegeleiding overdraagt aan de gynaecoloog. Als de medische indicatie blijft tot aan de bevalling, blijf je onder controle van het ziekenhuis en zul je ook daar bevallen.

Een medische indicatie kan na een tijdje ook weer verdwijnen; in dat geval kom je weer bij de verloskundige onder controle. Voorbeelden van een medische indicatie tijdens de zwangerschap zijn te hoge bloeddruk, ongunstige ligging van de baby zoals een stuitligging of dwarsligging en problemen bij een eerdere zwangerschap of bevalling.

Een medische indicatie kan ook tijdens de bevalling zelf ontstaan, bijvoorbeeld als er meconium in het vruchtwater zit, als de conditie van de baby niet helemaal goed is of als je tijdens de bevalling heel veel bloed verliest.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Wil je daarbij interessante weetjes en artikelen over de sprong en herkenbare verhalen van andere ouders ontvangen? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)