Persweeën

Tijdens de uitdrijvingsfase krijg je te maken met persweeën. Deze weeën helpen om je kindje naar buiten te krijgen. Bij persweeën heb je vaak ook last van persdrang. Deze drang is te vergelijken met het gevoel alsof je ontzettend nodig moet poepen. Persdrang komt aan het eind van de bevalling vaak plotseling opzetten en is niet tegen te houden. Soms moet je de eerste persweeën nog wegzuchten voordat je mee mag persen, omdat je nog geen volledige ontsluiting hebt bereikt.

Ook als de bevalling erg snel gaat en er kans is op uitscheuren, moet je soms even wachten met meepersen op een perswee. Persweeën kunnen erg krachtig zijn, maar de tijd tussen de weeën is vaak wat langer dan tussen de weeën in de ontsluitingsfase. Dit geeft je de tijd om even op kracht te komen voor de volgende perswee en het meepersen.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)