Placenta

De placenta voorziet je baby van voeding en zuurstof tijdens de zwangerschap. De placenta ontwikkelt zich dan ook in de eerste weken. Hij zit vast aan de baarmoederwand. Dat kan op elke plek zijn in je baarmoeder.

Als de placenta voor de uitgang van je baarmoeder ligt, dan kan dat problemen opleveren in je zwangerschap en dit is een reden voor een medische indicatie. Dit komt echter weinig voor. De placenta is met de baby verbonden via de navelstreng. In de placenta zit een vlies dat bepaalde stoffen wel en andere stoffen niet doorlaat.

Daarom zijn bijvoorbeeld sommige medicijnen wel schadelijk omdat ze je kindje kunnen bereiken en andere niet. Behalve dat de placenta je kindje voorziet van voeding en zuurstof, zorgt hij ook voor de productie van belangrijke hormonen in de zwangerschap, zoals HCG, oestrogeen en progesteron.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)