Wandelwagen

Kinderwagen waarin het kind zittend vervoerd wordt. Voorwaarde voor het gebruik van een wandelwagen is dus dat het kind al goed in staat is zelfstandig te zitten.

Er zijn verschillende soorten wandelwagens:

  • de grote wandelwagen,
  • de wandelwagenbuggy,
  • de driewielbuggy en de buggy.

De grote wandelwagen is niet opvouwbaar, heeft een goede vering en een ruime zit. Deze wandelwagen is voorzien van een boodschappenrek en er zitten goede remmen op. De rugleuning is in meerdere standen verstelbaar en heeft meestal een ligstand.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

De wandelwagenbuggy is plat opvouwbaar. De rugleuning kan in een paar standen versteld worden, maar een slaapstand ontbreekt vaak. De driewielbuggy is ook opvouwbaar maar is opgevouwen vaak groter dan de wandelwagenbuggy. De rugleuning kan worden versteld maar heeft vaak geen slaapstand. De meeste buggy’s zijn licht en kunnen klein als een paraplu opgevouwen worden. Buggy’s hebben veelal kleine wielen, een korte smalle zit en weinig of geen vering.

(Bron: Stichting Consument en Veiligheid)

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)