Baby meer last van een boertje

Baby meer last van een boertje

Westerse baby’s hebben meer last van boertjes dan primitievere volkeren. Dat komt omdat wij onze baby’s tijdens het voeden meer horizontaal houden.

Dat wordt ons zo geleerd. Primitievere moeders daarentegen houden hun baby’s meer rechtop als ze drinken. Daardoor kunnen de melk en de lucht in de maag van het kleintje zich splitsen en kan de lucht in kleine, spontane boertjes ontsnappen. Het is dan ook interessant dat westerse baby’s die veel rechtop gehouden worden, net als baby’s uit primitieve culturen, zelden last hebben van boertjes.

Dwarszittende boeren voorkomen

  • Laat je baby niet langer dan nodig om zijn eten huilen. Een lange huilpartij zorgt namelijk voor extra lucht in het maagje.
  • Zorg dat het kleintje de melk niet te langzaam of te gulzig drinkt. Je baby drinkt bijvoorbeeld langzamer als hij nog geen zin heeft in eten en hij drinkt sneller als hij te lang heeft moeten wachten.
  • Leg de baby na de voeding op zijn rechterzij te slapen. Hierdoor heeft hij minder last van overtollige lucht in zijn maagje. Dat komt omdat boertjes zo makkelijker kunnen ontsnappen.