Baby: borstvoeding en een fopspeen?

Baby: borstvoeding en een fopspeen?

Mijn pasgeboren baby krijgt borstvoeding. Hij heeft een grote zuigbehoefte. Bij baby’s is er een verschil tussen voedend en niet-voedend zuigen. Tijdens de borstvoeding zuigt je baby voedend. Het zuigen aan een fopspeen is niet-voedend zuigen.

Kan ik mijn baby ook een fopspeen geven, of loop ik dan de kans op tepel-speenverwarring?

Er is een verschil tussen voedend zuigen en niet voedend zuigen. Een baby heeft snel genoeg door wat het verschil is. Aan een tepel of fles (moeder)melk zuigen is natuurlijk voedend zuigen. Zuigen op een vinger of ]fopspeen is niet voedend zuigen.

In mijn optiek bestaat daarom het begrip ‘tepel-speenverwarring’ niet. Als je baby een grote zuigbehoefte heeft, zou ik hem gewoon een fopspeen geven. Het niet voedende zuigen van je baby stimuleert in veel gevallen het voedende zuigen.