Baby: drinken uit een fles of borst

Of het makkelijk is voor een baby om uit een fles of borst te drinken is maar net wat hij gewend is.

Is het drinken uit een zuigfles makkelijker voor een baby dan drinken uit de borst?

Vaak wordt gedacht, dat het drinken uit de fles makkelijker is voor een baby dan het drinken uit de borst. Dit is niet zo. Het is maar net wat de baby gewend is. Als de baby meteen leert drinken uit een fles, dan raakt hij daar aan gewend. Krijgt hij borstvoeding, dan is dat vertrouwd. Uit de borst drinken vergt wel een heel andere techniek dan het drinken uit de fles.

Voor sommige baby’s (met een schisis bijvoorbeeld) kan het makkelijker zijn om uit een fles dan uit de borst te drinken. Met een aangepaste speen kun je het druppelen van de melk met je eigen hand beïnvloeden. Als een baby bijvoorbeeld te weinig kracht heeft, dan kan de baby op deze manier wel voedend zuigen. Dit geldt ook voor baby’s die bijvoorbeeld een slappe mondmotoriek hebben. Een bepaalde flessenspeen kan een oplossing bieden om een baby toch optimaal te laten drinken uit een fles.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)