Babynaam uitzoeken

Negen maanden heb je de tijd om een naam uit te zoeken die jij perfect voor je baby vindt. In dit artikel vind je tips bij het uitzoeken van een babynaam.

  • Kies je voor een moderne of traditionele naam?
  • Moet de naam internationaal zijn?
  • Wil je een naam die veel of weinig voorkomt?
  • Past de voornaam wel bij de achternaam?

En dat zijn nog maar een paar dingen waar je aan moet denken…

Vernoemen

Je kunt er voor kiezen om je baby de naam van één of twee van jullie ouders te geven. Meestal zijn dit de tweede en derde voornamen. Als je hier voor kiest zoek je natuurlijk ook een heel speciaal moment uit om dit aan hen te vertellen.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Klassiek versus modern

De klassieke namen kenen we allemaal: Victoria, Elisabeth, Christian, Thomas etc. Dit zijn prachtige namen die altijd en eeuwig zullen blijven bestaan. Het voordeel van deze namen is dat ze nooit uit de mode zullen raken en dat ze internationaal bekend zijn. Je kunt er ook voor kiezen om een hippe naam voor je baby uit te zoeken. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat zelfstandig naamwoorden als naam gebruikt worden als: Vlinder, Parel, Storm en Beer.

Initialen

Willen jullie je kind meerdere namen geven? Houd dan rekening met de initialen: Willem Cornelius wordt W.C. En Sarah Mathilde wordt S.M. Misschien dat je dan toch beter voor een andere combinatie kunt kiezen…

Voor- en achternaam

Houd bij het kiezen van een voornaam ook rekening met de achternaam. Soms is een naam moeilijk uit te spreken doordat (mede)klinkers botsen. Is de achternaam bijvoorbeeld ‘Sanders’, dan past de voornaam ‘Mees’ hier niet zo goed bij: ‘Mees Sanders’ is niet zo lekker uit te spreken. Sommige voornamen passen gewoon niet bij de achternaam. Ze botsen of lopen simpelweg niet lekker. Spreek de namen hardop uit en hoor of het goed klinkt.

Hopelijk helpen deze tips je bij het uitzoeken van een babynaam voor jullie baby!

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)