Bescherm je baby tegen wind en kou

Met deze tips blijft je baby beschermt tegen gure wind, kou en regenbuien. Kleed je baby lekker warm aan en zet je baby een mutsje op.

Zo bescherm je je baby tegen wind en kou.

  1. Kleed je baby net zo warm aan als je jezelf aankleedt, maar bescherm hem extra met een winterzak. Er bestaan speciale winterzakken voor iedere kinderwagen en buggy. Deze winterzak is zo gemaakt dat de riempjes, die aan je kinderwagen zitten, er doorheen kunnen.
  2. Gebruik altijd een regenhoes tegen de regen. Als een baby nat wordt, koelt hij sneller af. En daardoor wordt je baby bevattelijker voor ziektes als verkoudheid. Zorg dat je deze regenhoes altijd bij je hebt in de herfst en winter. Je kunt hem heel klein opvouwen en standaard in je luiertas leggen.
  3. Vermijd die gure wind. Let altijd op de stand van de wind. Zorg ervoor dat je niet stil staat met de kinderwagen recht in de wind gericht. Een simpele truc om erachter te komen waar de wind vandaan komt is de volgende: maak je vinger nat door hem even in je mond te steken. Houd je vinger omhoog. De kant waar het koud wordt is de kant waar de wind vandaan komt. Draai je kinderwagen zo dat je baby geen last heeft van de wind.
  4. Kap omhoog! Bijna iedere kinderwagen en buggy heeft een kap die je omhoog kunt doen. Deze beschermt je baby tegen de wind die van de zijkanten en van boven komt.
  5. Kleintjes niet te lang in de kou! De allerjongsten onder ons kunnen nog niet tegen een lange tijd kou, hoe goed ze ook ingepakt zijn. Ga daarom niet zonder reden al te lang buiten lopen. Probeer af en toe even een pitstop te maken op een warmere plaats.
  6. Het hoofdje koelt snel af! Zorg dat je baby altijd een mutsje op heeft. Er bestaan meerdere soorten mutsjes. Lichte mutsjes (waarmee je jouw baby’s hoofdje beschermde toen hij net geboren was) zijn ideaal in het begin van de herfst. Warmere mutsjes gebruik je als het kouder wordt. Sommige mutsjes hebben een gedeelte waarmee ze de oortjes beschermen. Hartstikke hip en lekker warm!
  7. Ook het tere huidje vraagt om bescherming! Je kunt mutsen kopen om de bovenkant van je baby’s hoofdje te beschermen, maar zijn gezichtje blijft blootgesteld aan die gure kou. Door je baby in te smeren met een vette crème (niet op waterbasis!) bescherm jij zijn tere huidje. Gebruik een crème die speciaal voor het babyhuidje gemaakt is.
  8. Pas op met binnen-buiten-binnen-buiten. Natuurlijk wil je ook lekker kunnen winkelen met je baby als het wat kouder is. Maar pas op voor die wisselende temperaturen. Zorg ervoor de je de winterzak even open ritst als je naar binnen gaat.

Met deze tips bescherm je je baby tegen wind en kou.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)