De Minimeis, samen op avontuur!

Minimeis

Afgelopen week ben ik voor het eerst op pad geweest met mijn dochter Minou en de Minimeis (een nieuw type baby- en kinderdrager). Omdat Minou de laatste tijd veel meer van de wereld aan het ontdekken is, zoals bewegende bladeren van de bomen, eenden, vogels en honden, was het tijd om de wereld eens te ontdekken vanaf grote hoogte en een heel ander uitzicht!

Een korte introductie over de Minimeis

Zoals ze het zelf aangeven op de website is de Minimeis ‘s werelds beste baby- en kinderdrager die is ontwikkeld. Je draagt je kind in een comfortabele en ergonomisch verantwoorde houding, het gewicht wordt evenredig over de schouders en het lichaam opgenomen. In tegenstelling tot traditionele rug kinderdragers die je rug verkeerd belasten. Dit alles zorgt ervoor dat je langer kan blijven staan en lopen zonder moe te worden in vergelijking met de kinderen op je schouders dragen of een traditionele kinderdrager.

Daarnaast kunnen de benen d.m.v. handige banden worden vastgezet en dat is dus ideaal om tijdens de wandeling even de handen vrij te hebben voor bijvoorbeeld een ijsje of om een mooie foto te maken!

Even wennen…

Een paar weken geleden ben ik gestart met het testen van de Minimeis. Dat was wel even wennen! De eerste keer vond ik het best lastig en spannend om Minou over mijn hoofd te tillen en los te laten met de hoop dat ze blijft zitten. Na een aantal keer oefenen, ging dit steeds beter. Ik heb ook gebruik gemaakt van het instructiefilmpje op de website van Minimeis. Dat vond ik erg handig. Ik houd namelijk niet van het lezen van een handleiding en dit was meteen heel praktisch.
Minou vindt het erg leuk om op deze manier de wereld te ontdekken en papa kan zijn biertje op een festival goed vasthouden!

Noors design & gemak

Het ontwerp is zo gemaakt dat het makkelijk is op te vouwen en mee te nemen in bijvoorbeeld een koffer voor op vakantie of achterin de auto. Het neemt weinig ruimte in beslag en is erg licht qua gewicht, dus geen gesjouw dit keer! Wat ik verder nog superfijn vind aan het design van de Minimeis is dat je eindelijk lange afstanden kan lopen met je zoon of dochter op je schouders.

Conclusie

De Minimeis is echt een aanwinst voor iedere ouder die graag op pad gaat, een festival wil bezoeken of van lange wandelingen houdt. Hij is makkelijk mee te nemen, weegt niet veel en na wat oefenen erg handig in gebruik. Voor je kind is het geweldig om op deze manier gedragen te worden en boven iedereen uit te steken!

De Minimeis, samen op avontuur!