Je baby en blokken stapelen

Wij denken bij het spelen met blokken aan het bouwen van een mooie toren. Je baby heeft nog niet door hoe hij iets moet maken. Om dat te kunnen moet hij eerst het sprongetje van programma’s (bijna 13 maanden) maken. In dit artikel lees je over je baby en blokken stapelen.

Voor die tijd experimenteert je baby met de losse onderdelen en dat wat je daarmee kunt bereiken. Geef nu toe, het is toch grappig om te zien dat een toren die mama heeft gebouwd om kan vallen, hoe alles op de grond klatert en vervolgens te zien hoe mama over de grond schuifelt om alles op te rapen?

Wist je dat je in onze app per sprong verschillende spelletjes terugvindt, die je samen met je kindje kan doen om de hersenontwikkeling van je baby te stimuleren?

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Fijne motoriek

Het vallen van dingen interesseert hem extra doordat het goed inspeelt op de sprong van 19 weken, die van gebeurtenissen. Een vallend blok is zo’n gebeurtenis. Dit is dus geen destructief gedrag en het betekent ook niet dat er iets aan de hand is met je baby’s fijne motoriek die benodigd is om blokken netjes te kunnen stapelen.

Als hij de sprong van programma’s heeft gemaakt, zul je zien dat hij ineens wel gaat bouwen en blokken op elkaar weet te zetten. Hiermee oefent hij ook zijn fijne motoriek. Je baby leert zijn handje zo te sturen dat het ene blokje precies op het andere past.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)