Bloom Fresco: ontwikkeling-stimulerend

Bloom Fresco: ontwikkeling-stimulerend

Soms is er een product waarvan je ziet dat het niet alleen functioneel is, maar vooral ook de ontwikkeling stimuleert. De Bloom Fresco is een kinderstoel waar oeiikgroei.nl dan ook helemaal achter staat. Een goede stoel die je kindje veel meer biedt dan alleen een zitplek.

Punten waarvoor deze stoel een pluim verdient:

  1. Stimuleert familiebanden
  2. Faciliteert baby’s ‘kopieergedrag’
  3. Waar voor je geld
  4. Design, Gezondheid en Milieu & Best getest Consumentengids

 

Stimuleert familiebanden

Doordat je kindje bij je aan tafel zit (je kan de stoel zo in hoogte bijstellen dat deze ideaal aan jouw tafel of bar past en je uk echt lekker naast je zit), valt je kleine niet ‘buiten de groep’. Hij hoort erbij, ligt of zit erbij, net als de rest. Juist de maaltijden samen nuttigen is zo’n perfect voorbeeld van wat de Engelsen zo mooi ‘Family bonding’ noemen, oftewel, het opbouwen van familiebanden. De Bloom Fresco is zo gemaakt dat hij echt op alle manieren deze ‘family bonding’ faciliteert. Je kan de stoel in hoogte verstellen, heel minutieus. Je kan de stoel draaien, zodat je gemakkelijk bij je uk kan. Maar de stoel pas je niet alleen aan jouw ideale hoek en hoogte aan, ook aan die van je baby (daar gaat het immers om!).  Zo kan de stoel liggend en zittend gebruikt worden, maar ook in iedere stand daartussen! Ideaal als je kind bijvoorbeeld leert zitten. Je kan de stoel dan iets meer richting zitpositie zetten, waardoor je baby iets rechterop zit, maar nog niet zo rechtop dat het te veel voor de beginnende zitter is.  Deze kantelstand is echt heel fijn en zul je vaak gebruiken.

 

Faciliteert baby’s ‘kopieer gedrag’

Het klinkt oneerbiedig, maar je kindje kopieert jouw gedrag graag. Hij doet niets liever dan zijn grote voorbeelden na-apen. We denken wel eens dat de woorden die we in onze opvoeding gebruiken de belangrijkste zijn, maar dat is een misvatting. Het gedrag dat je laat zien is nog belangrijker. Door je kleine altijd zo veel mogelijk de mogelijkheid te bieden jou na te doen, kan hij ook het meest kopiëren van jouw gedrag. Neem deze Bloom Fresco: je dreumes kan, net als jij, dezelfde dingen doen aan tafel. Hij zit niet los van de tafel met nog een kinderstoel-tafelblad tussen hem en de tafel in. Deze stoel schept dus de randvoorwaarden die je kleine in staat stellen jou te observeren en na te doen. Observeren, kopiëren.

 

Waar voor je geld

Eerlijk is eerlijk: in eerste instantie lijkt de Bloom Fresco niet de goedkoopste stoel die er is. Toch moet je je niet laten misleiden door de prijs. Deze stoel kan je gebruiken tot je kind acht jaar oud is… Hij gaat dus heel lang mee!

 

Design & Gezondheid en Milieu & Best Getest Consumentengids

Helemaal goed voor je kindje, maar… het oog wil ook wat. Nou, dat krijgt je ook bij deze stoel! Het  verhaal achter de Bloom Fresco begon dan ook toen vier vaders het de hoogste tijd vonden dat er een mooie kinderstoel op de markt kwam. Want als je als stelletje je leven opnieuw als ouders begint, dan mag dat toch zeker in stijl, zonder concessies te doen aan de kwaliteit?! Mede daarom gebruikt Bloom alleen duurzaam hout, en gerecycled plastic en metaal. Bovendien is de verf / finish kindvriendelijk: vrij van lood en BPA. Niet voor niets kwam de Bloom Fresco als beste uit de test van de Consumentenbond. De stoel werd met name geprezen voor het gebruikersgemak en de stabiliteit.