Borstvoeding: Heeft je baby genoeg gedronken?

Een van de aandachtspunten om obesitas te voorkomen is je baby stimuleren te stoppen met drinken en eten als hij genoeg heeft.

Je baby heeft daarvoor een natuurlijk mechanisme, want zodra je baby verzadigd raakt, gaat hij langzamer zuigen, krijgt minder melk binnen en op een zeker ogenblik stopt het. Hierdoor leert hij een voldaan gevoel te herkennen als signaal voor het moment waarop de maaltijd eindigt. Dat helpt hem in de komende kinderjaren een gezond voedingspatroon te ontwikkelen.

Verzadigd gevoel

Je kunt na verloop van tijd borstvoeding ook inzetten als vervolg op andere voeding. Je baby zal direct langzaam drinken maar ook weer langs de geleidelijke weg de voeding zelf beëindigen. Geef je geen borstvoeding, dan kun je het zelfde patroon ook volgen met flesvoeding en in een later stadium ook met vaste voeding. Laat je baby het einde van de ‘maaltijd’ bepalen als hij een verzadigd en voldaan gevoel heeft. De paar slokjes of hapjes die over zijn maken echt geen verschil. Zo leert je kind om te vertrouwen op zijn gevoel dat bijdraagt aan een verantwoord eetpatroon.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

 

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)