Borstvoeding en de perfecte BH

Borstvoeding en de perfecte BH

Borstvoeding geven lijkt zo gemakkelijk, even je baby aan de tiet en gaan met die banaan! Maar in werkelijkheid is het toch wat minder rooskleurig…

Na mijn eerste dag borstvoeding geven had ik al tepelkloven, omdat ze verkeerd was aangelegd. Dat deed best pijn, gelukkig ging het na wat smeren met speciale crème al snel beter. Dat borstvoeding geven best pittig is bleek die week erna. Costes wilde ieder uur aan de borst en ik voelde me net een melk-machine, of een melkkoe zoals ook vele moeders het noemen 😉 Ook vind ik het niet erg sexy voelen, overal die tiet maar uit je shirt. Maar hey, er is ook een goede kant aan borstvoeding! Het is namelijk het aller-aller-aller beste wat je je baby kunt geven! Dat is voor mij toch wel het belangrijkste. Ik snap heel goed dat mommy’s stoppen met borstvoeding, omdat het gewoon echt pittig is. Tepelkloven, een borstontsteking, stuwing, allemaal geen pretje. Ik denk dat je goed moet overwegen voor jezelf (als je in zo’n situatie zit) wat je wilt en of je het nog even op kan brengen om vol te houden, want echt, het wordt makkelijker! Aangezien ik er van overtuigd ben dat borstvoeding powerfood is voor je baby heeft mij dit ook geholpen om door te gaan en niet te stoppen met de borstvoeding, hoe verleidelijk het ook kan zijn.

Wat ook nog wel wil helpen is als je een goede en leuk uitziende borstvoedings-BH hebt. En ik heb er een voor je gevonden! Deze BH van Mammae is ontworpen om discreet borstvoeding te geven, ideaal dus als je in een openbare gelegenheid bent en toch borstvoeding wilt geven. De voorgevormde cups gaan in het midden open en kun je dan naar de zijkant flappen. Je borsten zijn dan nog bedekt met de onderlaag die uit twee delen bestaat en waar je in het midden je tepel vrij kunt maken om borstvoeding te geven. Het enige gedeelte wat dan bloot is, is dus je tepel.
De BH ziet er erg mooi uit, dus kun je je toch nog een beetje sexy voelen ondanks dat je borstvoeding geeft 🙂 ! Ik zeg: lang leve de sexy voedings-BH’s!