Buikspieroefeningen

Buikspieroefeningen

Het duurt wel even voordat je na de bevalling je buikje en de overtollige kilo’s kwijt bent. Aan die slappe buik mag je na een week of zes iets gaan doen. Je kunt buikspieroefeningen doen. Natuurlijk is het belangrijk om gezond te eten, maar ga liever niet lijnen. Zeker niet als je borstvoeding geeft.

In dit artikel lees je 2 effectieve buikspieroefeningen.

Na de bevalling duurt het een aantal weken voordat je lichaam weer is hersteld. Om de geboorte goed te laten verlopen zijn de gewrichten onder invloed van de hormonen tijdens de zwangerschap weker geworden. Die moeten nu weer aansterken, ook het bekkengewricht. Het is dus niet verstandig om nu al zware dingen te tillen. Je lichaam kan dat nog niet aan.

Zes weken wachten

Begin dus ook niet direct na de bevalling met buikspieroefeningen. Maar na een week of zes zijn de spieren en gewrichten wel weer sterk genoeg. Start heel rustig, forceer niets en doe alleen buikspieroefeningen als je er de puf voor hebt, dus niet aan het einde van een zware dag. Bovendien geldt: oefen liever vaker een paar minuten, dan één keer een half uur. Bouw langzaam op, wees mild voor jezelf en stop als het ergens pijn doet. Het duurt echt een tijdje voordat je lichaam een zware inspanning weer goed aankan.

Buikspieroefeningen

Hier vind je 2 effectieve buikspieroefeningen:

  1. Ga op je rug op de grond liggen, trek de knieën op en zet de voeten plat op de grond. Leg je handen onder je hoofd, de ellebogen zijwaarts. Kom langzaam met hoofd en schouders omhoog, houd even vast en leg het hoofd weer neer.
  2. Blijf liggen en trek de knieën omhoog, voeten van de grond. Fiets eerst met je linker- , dan met je rechterbeen in de lucht. Doe dit de eerste keren hoog in de lucht, naarmate je de oefening vaker herhaalt zul je merken dat je buikspieren al sterker worden en de benen ook dichter bij de grond kunnen fietsen.