Waarom het hebben van een goede moederfiets enorm belangrijk is voor je powerhouse!

Waarom het hebben van een goede moederfiets enorm belangrijk is voor je powerhouse!

Ben jij zwanger? Of heb jij al een kindje(s)? Dan is het hebben van een goede moederfiets super handig en belangrijk. In Back To You hameren we op het belang van het herstel van je powerhouse en met name ook in het niet verder kapot maken van je powerhouse. De Cortina family e-bike is hier perfect voor geschikt. Deze fiets is namelijk een stuk breder en stabieler dan een standaard fiets, het heeft een lage instap waardoor je makkelijker op de fiets kan stappen. Én doordat je bij het stuur veel ruimte hebt, kan je kindje goed voorop, eventueel zelfs nog met een zwangere buik en nog een kindje achterop. 

Wij geven je 3 tips over hoe je de Cortina fiets op de juiste manier gebruikt om het herstel van je powerhouse goed te laten verlopen!

Tip 1 – Voorkom persen

Persen wil je graag voorkomen. Bij persen komt er druk op de onderkant van je powerhouse te staan en dat is echt het laatste wat je wil in de maanden van herstel. Als je bijvoorbeeld een berg op fietst en het is echt zwaar, ben je al snel geneigd om te gaan persen. Eigenlijk met alles dat kracht kost. Met behulp van een elektrische fiets kun je persen voorkomen door hem een standje hoger te zetten. Dit maakt het fietsen minder zwaar en zorg je ervoor dat de druk die op de onderkant van je powerhouse komt laag blijft!

Tip 2 – Kies voor een fiets met een middenmotor

Een fiets met een middenmotor is de meest natuurlijke vorm van ondersteuning en dus ook het best voor het herstel van jouw lichaam. Het is voelt alsof je benen drie keer zoveel kracht krijgt, net alsof je 4 maanden gratis squats erbij hebt gedaan. 😉

Tip 3 – Nooit tillen en persen vanuit een gekke hoek

Persen en tillen vanuit een gekke hoek is echt een geweld op je bekkenbodem. Dus een ouderwetse fiets die geen stuurslot heeft en niet zelfstandig kan staan op een dubbel standaard, is absoluut geen aanrader. Je probeert je fiets staande te houden, terwijl je je kindje van de fiets af moet tillen in een onaangename houding.

De Cortina family e-bike kun je zelfstandig laten staan op het dubbele standaard, terwijl je kindje(s) zelfstandig op de fiets zit. Zo heb jij alle vrijheid om vanaf een goede hoek je kindje op te pakken en op de grond te zetten. Je kunt linksom lopen, rechtsom lopen, afwisselend tillen. Super goed voor je bekkenbodem en zo helpt een goede fiets jou ook met je herstel!

De Cortina family e-bike verdiend onze ‘Oei, ik groei! Happy Service Award’ dubbel en dwars. Het is een fantastische fiets om te hebben en het helpt je ook nog eens met het herstel van jouw powerhouse!