Dag dieren

Dag dieren

Een knisperboekje is een ideaal speeltje vanaf een maand of drie. Kinderen zullen dan nog niet echt een boekje lezen, maar wel genieten van het knisperende geluid en het feit dat dit soort pagina’s heel makkelijk vast te pakken zijn.

Dag dieren – knisperboekje

Een ideaal ‘hoe-krijg-ik-het-vastpakken-onder-de-knie’ speelgoed dus. Natuurlijk moet jij hier als ouder tijdens de eerste grijppogingen wel een beetje bij helpen.

Jonge baby’s zijn dol op directe feedback. Als zij iets doen willen ze met zoveel mogelijk zintuigen resultaat merken. Een knisperboekje voegt een extra zintuiglijk resultaat toe door het knispergeluid. Je uk ziet de plaatjes (of tijdens de eerste maanden de patronen), voelt het katoen en hoort dus het geknisper. Voor ons lijkt dat allemaal heel simpel, maar voor een kleine baby is het fantastisch.

Patroonrijke tekeningen

Dick Bruna’s tekeningen zijn al jaren favoriet. Simpelweg omdat ze er niet alleen leuk uitzien, maar omdat ze aansluiten op de ontwikkeling van een baby. Neem nu de tekeningen in dit boekje. Zwart-wit met een kleurrijke achtergrond. Als je baby jong is snapt hij natuurlijk nog niet wat een poes is, wat een schaap, en zelfs niet dat ze beide dieren zijn. In die fase is hij geïnteresseerd in contrasten en patronen. Welnu, daar zit dit boekje vol mee. Als je uk later wel snapt dat de plaatjes iets symboliseren, is dit boekje weer een hit: lekker duidelijke tekeningen. Precies zoals je baby ze graag ziet. Zodra je baby een dreumes is zal hij liever een ‘echt’ boekje van Dick Bruna lezen. Dan is hij te oud voor het geknisper.

Dag dieren
Mercis
ISBN 978-90-5647-089-0

Wil jij meer weten over de boekjes van Dick Bruna? Kijk dan op www.nijntje.nl. Ook voor leuke kleurplaten, liedjes, verhalen en spelletjes.