De eerste hapjes van je baby: tafeltje dekje

Natuurlijk laat je je baby niet alleen in de kinderstoel. Daarom zet je alles klaar voor het eetfestijn begint. In dit artikel lees je wat je bij de eerste hapjes van je baby bij de hand moet hebben.

Het eerste hapje van je baby is een mijlpaal.

Zet het volgende klaar als je baby gaat eten:

  • kinderstoel met verkleiner
  • 2 plastic lepeltjes (als er dan een op de grond valt, hoef je niet naar de keuken te lopen om een nieuwe te halen)
  • drinken (of borst, of fles en later een tuitbeker)
  • een slabbetje
  • een monddoekje
  • een schone vaatdoek (om tussendoor het eten van de kinderstoel, tafel en grond te poetsen)
  • een plastic bordje
  • je fototoestel. De leukste plaatjes maak je als je baby zijn eerste hapje van oor tot oor over zijn gezicht heeft gesmeerd!

Wennen

Je laat je baby niet alleen langzaam wennen aan ‘eten’, maar ook aan de hulpmiddelen. Bekijk het plastic lepeltje eens samen. Vergelijk het eens met jouw lepel. Laat je baby zijn lepeltje voelen. Hij zal het vanzelf in zijn mondje stoppen. Zo voelt je baby met zijn tong en lipjes hoe de lepel aanvoelt. Laat je kindje ook langzaam wennen aan een kinderstoel. Doe dit pas wanneer je baby goed zelfstandig kan zitten. Natuurlijk kun je ook spelen in deze mooie nieuwe stoel. Lees samen eens een boekje dat je op het blad neerlegt, of gebruik een speeltje met een zuignap dat zich op het blad of aan de tafel vasthecht.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Bordje en bestekje

Jouw baby stelt andere eisen aan zijn bord en bestek dan jij. Een goed babybestekje is van een zachter materiaal dan ons bestek. Zo doet hij zich geen pijn als hij per ongeluk op zijn lepel bijt. Daarom zijn de meeste lepeltjes van plastic gemaakt. De speciale kinderbordjes zijn ook van plastic gemaakt. Zo kunnen ze niet stuk gaan als ze een keer vallen. Bovendien hebben veel bordjes praktische vakjes, een antisliprandje of een deksel.

Met deze tips worden de eerste hapjes van je baby een succes!

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)