De eerste week

De eerste week

De eerste week is voorbij gevlogen! Morgen is ons meisje alweer twee weken oud. Hoog nodig tijd dus voor een update.
Nadat ik twee dagen in het ziekenhuis heb doorgebracht mogen we dan eindelijk naar huis. Heerlijk om weer thuis te zijn, maar ook vreemd, want ineens heb je een baby. Of nouja, ineens, daar kon ik me natuurlijk negen maanden op voorbereiden…
Bij vertrek uit het ziekenhuis hebben we de kraamzorg gebeld en deze zou een uur na onze thuiskomst op de stoep staan. Aangezien ik nog niet zo mobiel was, ben ik gelijk met de kleine in bed gaan liggen.
De eerste week leef je echt een beetje op de automatische piloot. Aan het einde van de dag vraag je jezelf af wat je in godsnaam de hele dag hebt gedaan… Nou, voeden, luier verschonen, voeden, luier verschonen, baby wassen of in bad doen, voeden, luier verschonen en ga zo maar even door. Dat je dan de eerste week hulp hebt is wel heel erg luxe. Ik had ook erg mazzel, want ik had een super leuke kraamverzorgster (bedankt 😉 ). Daarnaast was ik natuurlijk herstellende (en ben ik dat nog steeds) van een keizersnede en mocht ik absoluut niets doen. Dat je huis dan aan kant wordt gehouden is heerlijk! Helaas was de luxe snel voorbij en moesten we na vijf dagen alweer afscheid nemen van onze lieve kraamverzorgster. Ik kon nog wel verlenging krijgen, maar vond het ook wel lekker om weer alleen te zijn en als ik voor verlenging zou kiezen zou er ook een andere kraamverzorgster komen, wisseling van de wacht. Daar zat ik ook niet zo op te wachten. Aangezien het weekend voor de deur stond wist ik dat mijn vriend de hele dag thuis zou zijn, dus dan is het vooruitzicht om lekker met z’n drieën te zijn heerlijk! Als een echt gezinnetje.

Op zaterdag gingen we dan ook als een echt gezinnetje voor de eerste keer de deur uit. Bestemming: IKEA. Hoe gezinnerig wil je het hebben 😉 Aangezien de babykamer beneden is en Costes bij ons op de kamer slaapt leek het ons nog wel handig om boven ook een commode neer te zetten, zodat we haar ook boven kunnen verschonen. Het was voor ons de eerste keer buiten en na een klein stukje lopen in de IKEA had ik het ook wel weer gehad (ik merkte dat ik last begon te krijgen van de wond), dus nadat we de commode hadden gescoord zijn we weer snel naar de auto gegaan om naar huis te gaan. Costes vond het overigens heerlijk in de auto en in de kinderwagen, ze heeft de hele tijd liggen slapen als een roosje.
’s Avonds zijn we uit eten geweest met vrienden en ook daar heeft ze de hele avond in de kinderwagen liggen slapen. Heerlijk zo’n zoet kind!

Terugkijkend op de eerste week kan ik zeggen dat ik vind dat ik het er goed vanaf breng als new mommy. Het voelt allemaal zo gewoon. En daar bedoel ik mee dat je eigenlijk alles op je moeder-gevoel doet en op wat je instinct je ingeeft. Costes huilt wanneer ze honger heeft of wanneer ze een schone luier wil, dus ik denk dat ze niet de moeilijkste baby is. Daarnaast ben ik er van overtuigd dat als je als ouder rust uitstraalt naar je kind, je kind ook rustig is.