Dreumesdans en peuterdans

Jonge kinderen zijn dol op muziek en bewegen. Grote kans dat jouw dreumes of peuter bij het horen van K3 of een ander vrolijk deuntje begint te dansen. Ben je op zoek naar een leuk clubje voor je dreumes of peuter, denk dan eens aan een cursus dreumesdans of peuterdans. Danslessen voor je dreumes of peuter stimuleren zijn motoriek. Bovendien is je kind tijdens de les lekker in beweging en ontmoet hij leeftijdsgenootjes!

Of een cursus dreumes- of peuterdans iets voor jouw kind is, kun je zelf het beste inschatten. Een voorwaarde is dat je dreumes of peuter goed zelfstandig kan lopen. Danst je dreumes of peuter graag thuis, dan is zo’n cursus misschien echt iets voor hem!

Zingen en bewegen

Veel docenten werken met thema’s en hangen daar hun oefeningen aan op. Denk aan de jaargetijden, feestdagen, het thema dieren. Tijdens de lessen wordt vaak ook gezongen en bij die liedjes worden dan bewegingen gemaakt. Alle bewegingen bij elkaar vormen dan een dansje. De lessen dreumes- of peuterdans zijn goed voor de ontwikkeling van je kind. Dreumes- of peuterdans stimuleert namelijk…

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu
  • … de motorische ontwikkeling. Je kind is lekker in beweging.
  • … de fantasie. Soms moet je kind iets uitbeelden (bijvoorbeeld ene dier) of vrij bewegen.
  • … de sociale ontwikkeling. Tijdens de lessen moeten de dreumesen of peuters ook wel eens samen dansen.

Sommige cursussen volg je samen met je kind en bij sommige cursussen volgt je kind de lessen alleen. Vaak zie je dat bij dreumesdans nog wel een ouder aanwezig is en bij peuter- of kleuterdans de kinderen zonder ouders de lessen volgen. Hoe lang de lessen duren, verschilt per cursus, maar 45 minuten is een beetje het gemiddelde. Vaak kunnen de kinderen (en eventueel de ouders) daarna wat drinken.

Thuis dansen

Je dreumes of peuter hoeft zijn portie dansplezier natuurlijk niet alleen tijdens een cursus dreumes- of peuterdans op te doen. Je kunt ook je eigen woonkamer omtoveren tot een discotheek. Zet een cd van K3 op of dans samen de kabouterdans. Ook kun je samen ‘dansjes’ doen als hoofd-schouders-knie-en-teen. Heel leuk en erg goed voor de motoriek van je dreumes en peuter!

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)