Moet je baby eerst kruipen voor het lopen?

Moet je baby eerst kruipen voor het lopen?

‘Ik heb gehoord dat het beter is als je kindje eerst kruipt voor ze gaat lopen. Hoe kan ik er voor zorgen dat ze dat kruipen niet overslaat?’

Baby’s ontwikkelen zich allemaal op hun eigen manier.

Dat kan je niet voorkomen en het is niet verstandig om het te voorkomen. De een loopt nog niet met 18 maanden, de ander holt al met een jaar. Beide baby’s zijn normaal en je kunt niet zeggen dat de ene baby perse slimmer is dan de andere. Dat Sarah nu al begint te lopen betekent dat ze een grote drang heeft om zich lichamelijk voort te plaatsen in een staande houding.

Blijkbaar wil ze dat om zo haar unieke ‘doelen’ te bereiken. Geef haar dan ook de gelegenheid hiertoe. Je hoeft het natuurlijk niet aan te moedigen (als zij er op dat moment niet naar vraagt) of haar extra looptraining te geven wanneer zij niet bezig is om het lopen te oefenen.

Lopen is zwaar werk, al helemaal voor zulke kleine voetjes. Ga naar een goede schoenwinkel en koop een paar schoentjes die geschikt zijn voor de eerste stapjes. Omdat Sarah zo jong is zal ze zich nog niet van alle gevaren rondom het lopen bewust zijn. Check daarom dubbelgoed of je huis babyveilig is. Stop een pleister standaard in je tas. Lopen en vallen zijn namelijk onafscheidelijk met elkaar verbonden!