Fabeltjes en weeën

Fabeltjes en weeën

Oh wat duurt het wachten lang! En ik ben niet de enige die dat vindt. Iedereen leeft ontzettend met ons mee en is (volgens mij) net zo nieuwsgierig als dat wij zijn! Inmiddels ben ik 5 dagen over tijd. Gisteren ben ik nog op controle geweest bij de verloskundige en ze zit nog heerlijk. Voor aankomende vrijdag heb ik een afspraak staan om gestript te worden, maar dat kan alleen als ik ontsluiting heb, dus ook nog weer spannend!

Strippen? Raar woord. Het deed me denken aan de strippenkaart die je vroeger (vroegâh) gebruikte voor de bus. Dan zei je tegen een vriendinnetje: “Hey, heb jij nog wat strippen over? Want die van mij is vol!”. Wat een tijd was dat, maar hé, ik heb het nu over een ander kaliber strippen 😉

Voor de niet moeders / zwangeren onder ons: wat is strippen nu eigenlijk precies? Bij een strippoging (ja poging, want succes is niet gegarandeerd) onderzoekt de verloskundige je inwendig. Ze voelt of de baarmoedermond open staat. Als dit het geval is heb je dus enige ontsluiting en kan de verloskundige met haar vingers rondjes draaien om het hoofdje van de baby om op deze manier de vliezen van de baarmoedermond los te maken. Als het strippen effect heeft kunnen de echte weeën binnen 48 uur op gang komen.

Dat staat mij dus a.s. vrijdag te wachten, mits er spontaan niets gebeurt natuurlijk!

Verder heb ik denk ik bijna alle ‘fabeltjes’ over het opwekken van de weeën wel uitgeprobeerd. Van ananas eten tot over hobbeltjes rijden en van voetreflexmassage tot lange wandelingen. Gisteren heb ik zelf bedacht dat ik het huis maar vast ging versieren, misschien voelt ze zich daardoor geneigd om te komen. Let’s hope so!

Wil je op de hoogte blijven van het einde van mijn zwangerschap en de bevalling? Volg me op Facebook of Instagram door op onderstaande icoontjes te klikken!