Favoriete kinderboeken van Dick Bruna

Favoriete kinderboeken van Dick Bruna

Is jouw kind helemaal verzot op de boekjes van Dick Bruna? Verslindt hij de verhalen van nijntje of vindt hij ‘boe zegt de koe’ helemaal het einde?

Dick Bruna heeft zelf ook een aantal favoriete kinderboeken! Hier lees je welke dat zijn.

Het olifantje Babar

Dick Bruna was als kind gek op de verhalen van het olifantje Babar. Omdat er in zijn jeugd weinig andere kinderboeken waren (onder andere door de papiertekorten tijdens en na de Tweede Wereldoorlog), was dit een van de weinige boeken die hij als kind te lezen had.

Annie M.G. Schmidt

Dick Bruna is een enorme bewonderaar van het werk van Annie M.G. Schmidt. Hij kan enorm genieten van de manier waarop Annie M.G. Schmidt zich helemaal kon inleven in de wereld van het kind.

Gedichten

Dick Bruna genoot als kind enorm van de kindergedichten van Han G. Hoekstra.

Nijntjes droom

Nijntjes droom is een van Dick Bruna’s favoriete nijntje titels. Dit boekje bevat geen tekst en het verhaal wordt verteld aan de hand van illustraties. Op die manier kan ieder kind zijn eigen invulling geven aan het verhaal en dat spreekt Dick Bruna zo aan.

Lieve oma pluis

Dick Bruna is erg trots op het boek ‘lieve oma pluis’ waarin in nijntje heel verdrietig is omdat haar oma dood is. Bruna: “‘Ik heb er heel lang over gedaan, ik wilde het hele proces weergeven zoals een kind dat ziet. En aan het einde gaat Nijntje naar het graf en zet ze er plantjes neer. Dan is er toch een soort contact met oma. Dat heb ik zelf ook. Soms ga ik naar het graf van mijn moeder in Bilthoven, om te zien of het er een beetje netjes bij ligt. Dan voel ik dat ook. ‘Wat hebben we het toch leuk gehad’, zeg ik dan, ‘en wat ben je toch een mooi mens geweest’.”

llustraties Dick Bruna © copyright Mercis bv, 1953 – 2011