Frontrowmum x BabyBjörn

Frontrowmum x BabyBjörn

De draagzak van BabyBjörn ziet er erg stevig uit. Het verstellen vind ik de eerste keer wel even een gedoetje, omdat er erg veel sluitingen aan zitten. Nu heb ik ook een beetje haast wanneer ik de drager voor het eerst wil gebruiken, dus dat zal ook mee spelen 😉 . Ik besluit op dat moment om de draagzak aan de kant te leggen en het op een later moment, in alle rust, uit te zoeken. Zo gezegd, zo gedaan. Ik bestudeer eerst eens even de handleiding en pas dan de draagzak aan op mijn maten.

Wat me direct opvalt is dat de draagzak erg stevig zit, net zoals hij er uit ziet dus. Door de stevigheid heb ik het gevoel dat ik eigenlijk alles kan doen met de baby erin. Ik gebruik deze draagzak dan ook voor het uitlaten van de honden, omdat ik Costes totaal niet hoef te ondersteunen. Aangezien ze zelf haar hoofd de eerste paar weken nog niet zo onder controle heeft is het fijn dat haar hoofd goed wordt ondersteund in deze draagzak. Nu ze wat ouder is kan ze zelf haar hoofd prima ondersteunen. Je kunt er dan ook voor kiezen om de neksteun naar onderen te klappen, zodat haar hoofd vrij is aan de achterkant. Wat ik een nadeel vind aan deze draagzak is dat de banden niet gevoerd zijn. Na een tijdje dragen merk ik dat ik best last krijg van mijn schouders. Echt het gevoel dat er druk op staat.

De draagzak is wel direct te gebruiken vanaf de geboorte. Je ritst dan de stand op newborn, dit staat aangegeven in de zak. Dat is wel handig, want daarvoor hoef je niet de hele gebruiksaanwijzing te lezen. Er staat ook in tot hoeveel kg en cm je baby daarin kan. Daarna kun je hem weer ‘omritsen’ in de gewone stand.

Ik heb gekozen voor de zwarte draagzak, zodat mijn vriend deze ook kan gebruiken. Die voelde zich trouwens wel een op en top burgerlijke vader met zo’n draagzak om 😉 . De draagzak is ook verkrijgbaar met allerlei leuke designs.

Frontrowmum x BabyBjörn