Frontrowmum x Cybex

Frontrowmum x Cybex

Tegenwoordig is er zoveel keuze als je op zoek bent naar een autostoeltje dat je door de bomen het bos niet meer ziet… In mijn zoektocht naar het perfecte en veiligste autostoeltje kwam ik Cybex tegen. Cybex is een Duits merk en ze verkopen naast autostoeltjes ook kinderwagens en buikdragers. Cybex staat voor een combinatie van een uniek design, veiligheid, kwaliteit en functionaliteit.

Ik test de Cybex Cloud Q Plus. Deze autostoel is in 2015 als testwinnaar uit de bus gekomen bij de Duitse Warentest.

Het eerste wat opvalt aan de Cloud Q is dat hij er hyper-modern uit ziet. De autostoel heeft een super gave zonnekap, wat hem echt tot een eyecatcher maakt. In combinatie met het Isofix onderstel monteer je de Cloud Q gemakkelijk op je achterbank. Maar, beschik je niet over zo’n systeem, dan is de Cloud Q ook gemakkelijk met de gordel te bevestigen.
Mijn vriend dacht dat één zo’n Isofix onderstel wel voldoende was (we hebben twee auto’s), maar bij nader inzien is het Isofix systeem toch sneller dan het bevestigen met een gordel, omdat je de Cloud Q er zo in klikt, dus hebben we nog een tweede aangeschaft. Ik vind het zelf namelijk nogal een gedoetje om de Isofix te wisselen van auto, maar ik ben dan ook van het gemak 😉

Als je denkt dat dit het was, dan heb je het mis. Er zit namelijk nog meer gemak aan dit autostoeltje. Wanneer je de Cloud Q bevestigt op het onderstel van je kinderwagen kun je deze in een ligpositie instellen. Door de knop aan de achterkant van het stoeltje in te klikken en de stoel naar beneden te drukken verandert de autostoel ineens in een ‘bedje’. Ideaal, want nu kan je kindje langer in de autostoel blijven liggen, doordat deze stand ergonomischer is dan de zitstand van een autostoeltje. De Cloud Q is verkrijgbaar in meerdere kleuren, maar ik heb voor fashionable black gekozen, of course!