Frontrowmum x Najell

Frontrowmum x Najell

De komende weken ga ik een aantal draagzakken reviewen. Ik trap deze ‘draagzakkenspecial’ af met de Omni Carrier van Najell.

Draagzakken zijn ideaal als je baby behoefte heeft om bij je te zijn en jij even je handen vrij wilt hebben, als ze niet willen slapen, als je even de honden uit wilt laten of een stukje wilt wandelen of als je op reis gaat. Als je gaat vliegen moet je bijvoorbeeld al bij het inchecken je kinderwagen afstaan en dan is het enige waar je je kindje in kunt dragen een draagzak. Als je je kindje de hele tijd zelf moet dragen is dat natuurlijk wel erg lastig.

Najell Omni

De kans is groot dat je nog nooit van het merk Najell hebt gehoord. Najell is een Zweeds merk en komt met een nieuw product: de Omni babycarrier. De Omni is een ergonomische draagzak voor je baby en is uniek in zijn soort, omdat de Omni een heupsteun heeft. Dit heb ik nog niet eerder gezien bij draagzakken. Dit zitje kun je gebruiken wanneer je baby zelfstandig kan zitten. De steun zorgt ervoor dat het gewicht van je schouders naar je heupen wordt verdeelt. Als je kindje zwaarder wordt is dat natuurlijk wel prettig.

Het eerste wat ik merk als ik de draagzak om doe is dat hij erg stevig en fijn zit. Er zit veel vulling in de schouderbanden wat het dragen erg comfortabel maakt. Als ik de draagzaak ‘draagklaar’ maak moet ik wel even goed de beschrijving lezen, want voor een pasgeboren baby moet de draagzak in een speciale positie. De heupsteun moet eruit, aangezien deze pas te gebruiken is vanaf 6 maanden. De plaatjes in de beschrijving hadden iets duidelijker gekund wat mij betreft. Nu ben ik sowieso niet zo’n held in het toepassen van gebruiksaanwijzingen, maar echte foto’s hadden het een stuk duidelijker gemaakt. Als ik eenmaal de zak in de goede positie heb (voor een pasgeborene) is het een fluitje van een cent.

Tijdens het wandelen merk ik ook dat de Omni erg veel steun geeft en ik eigenlijk alles kan doen. Echt heel fijn dat de heupband en de schouderbanden gevoerd zijn, want dit voelt echt mega zacht aan! Ik vind de kleur (Morning Grey) trouwens echt een prachtige kleur. Makkelijk te combineren met al je outfits en ook de man kan ermee gezien worden.

Nog even een paar punten op een rijtje:

  • De Omni babycarrier is goedgekeurd door het Hip Dysplasia Institute als een veilig product voor de babyheupjes;
  • Door de magnetische sluiting op de schouderbanden is de babycarrier makkelijk open en dicht te klikken;
  • Er is geen aparte inzet nodig voor je pasgeboren baby;
  • De Omni babycarrier bezit over een heupsteun voor baby’s vanaf 6 maanden.

Wil je meer informatie over de Omni of er één bestellen? Kijk dan op de website!