X Snoozebaby

Frontrowmum x Snoozebaby

Snoozebaby ken je natuurlijk van de babyspullen met labels… Niet? Lees dan even mijn blog over deze producten. Ze komen nu met een nieuw product, namelijk de Kiss & Carry draagzak.

De draagzak kwam voor mij op het perfecte moment binnen. Costes was net twee weken en had ontzettend de behoefte om tegen mij aan te liggen. Dat is natuurlijk niet heel handig als je ook nog allerlei dingen wilt doen 😉 . Dus toen de draagzak werd bezorgd heb ik deze gelijk in gebruik genomen! De draagzak is perfect voor pasgeborenen. Er hoeft geen aparte inzet in dus hij is meteen klaar voor gebruik, ideaal. Het is wel handig dat je even gaat zitten als je deze draagzak omdoet, want je moet je baby fixeren met twee banden (net als bij een draagdoek). Deze banden gaan over je schouders en dan onder je armen langs. Je knoopt de banden dan onder je baby’s billetjes vast. Daarna zet je het voorste stuk nog vast met de clips die op de banden zitten. Het is wel belangrijk dat je baby in de zogenaamde M-positie zit. Costes moest daar in het begin nog even aan wennen, want zij wilde het liefst nog in de foetus-houding liggen. Nadat ze eenmaal in de gaten had dat ze zo ook lekker kon liggen en bij mij was vond ze het heerlijk en sliep ze al snel. Dat was natuurlijk mijn doel 🙂 .

Het materiaal van de Kiss & Carry is erg aaibaar, net als alle andere producten van het merk. Dit is fijn voor de baby. De neksteun is van teddy en hierdoor lekker zacht voor in de nek. Deze is apart afneembaar, zodat je deze kunt wassen zonder dat je de hele draagzak hoeft te wassen.

Bij andere draagzakken heb ik nogal moeite met het ‘in elkaar zetten’, zoals ik eerder al vertelde ben ik niet zo van de gebruiksaanwijzingen. Dat heb je bij de Kiss & Carry ook niet nodig, want de stappen zijn genummerd op de draagzak. Je ziet dus aan het nummer wat je als eerste vast moet maken. Super slim bedacht! De draagzak wordt geleverd met een bijpassende sjaal en een bijpassende tas, zodat je hem netjes op kunt bergen en schoon kunt houden.

Ik vind dat er bij de ontwikkeling van deze draagzak echt is nagedacht over gebruiksgemak. De ontwerpers hebben zich naar mijn mening echt in de moeder verplaatst en in wat zij handig en bruikbaar zou vinden. Op gebruiksvriendelijkheid scoort deze draagzak dus ook een 10 wat mij betreft!

De Kiss & Carry draagzak is trouwens genomineerd voor de Baby Innovation Award 2017. Ben je nieuwsgierig geworden naar dit product? Neem dan eens een kijkje op de website van Snoozebaby.