Fruitweetjes

Fruit is en blijft natuurlijk gezond, maar ook het gebruik van natuurlijke suikers kent zijn grenzen. We hebben een paar fruitweetjes voor je op een rijtje gezet.

Teveel vruchtensap: slecht voor je kleintje

Te grote hoeveelheden vruchtensap kunnen schadelijk zijn voor kinderen. Uit onderzoek van de Amsterdamse academie voor kinderartsen blijkt dat te veel sap voedings- en maagproblemen kan veroorzaken. Kinderen tussen een en zes jaar zouden ongeveer 115 tot 170 milliliter vruchtensap per dag mogen drinken. Baby’s tot zes maanden mogen volgens de artsen helemaal geen sapjes drinken!

Kinderhoofdpijn en een appel

Veel kleuters en schoolkinderen worden geplaagd door hoofdpijn. Grijp dan niet direct naar medicijnen, maar probeer het volgende eens. Geef je kleintje iets zuurs (een appel of citroensap), of iets zouts zoals zoute stengels of een zout koekje. Heel vaak helpt dat.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Appelsap bederft de eetlust

Veel drinken stilt de honger. Vooral appelsap, chocomel en yoghurtdrink zijn boosdoeners en kunnen de eetlust danig bederven. Geef die dranken dus zeker niet vlak voor de maaltijd aan je kind.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)