Geen voorrang meer

Geen voorrang meer

Als zwangere vrouw krijg je altijd overal voorrang. Die status beviel me wel, ik voelde me net de koningin. Als ik in de stad liep ging gewoon iedereen voor me aan de kant, heerlijk. Ik erger me namelijk altijd mateloos aan mensen die in de weg lopen en tegen je op of aan botsen.
Afgelopen week liep ik dan voor het eerst als niet-zwangere vrouw door de stad, oh god, dat was wel even een shock. Niemand ging meer voor me aan de kant! Ik moest even wennen aan deze nieuwe situatie en mistte mijn koninginnen-gevoel. Helaas… Het was voorbij.

Nu zie ik je denken… Maar je loopt toch met een kinderwagen? Tjah, blijkbaar roept een kinderwagen een minder ik-moet-aan-de-kant gevoel op, want mensen gaan dus niet aan de kant. Ze blijven gewoon lopen waar ze lopen. Ongelooflijk. Gekscherend zei ik tegen mijn vriend: “Ik denk dat ik een fietsbel monteer op de kinderwagen.”. En dat blijkt niet eens zo’n heel gek idee, want het liefst rijd ik mensen over de tenen of op de hakken (ja, soms ben ik best gemeen). Maar ja, daar heeft mijn kleine ook last van, dus ik houd me maar in. Wat me ook opvalt nu ik met een kinderwagen loop is dat stoepen bizar weinig afstapjes hebben, om nog maar te zwijgen over alle losliggende stoeptegels of hobbels in de weg. Ook zijn er mensen die gewoon besluiten om hun auto te parkeren op zo’n afstapje, ” Hallo! snap je niet hoe belangrijk dat afstapje voor me is?”.

Misschien ga ik voortaan maar zoals op de foto over straat als ik besluit te gaan wandelen, want zo zien mensen me ten minste en gaan ze misschien wel aan de kant. Het valt te proberen… Deze foto is trouwens genomen toen ik onderweg was naar het kraamfeest die we hebben gegeven door de geboorte van Costes. Binnenkort vertel ik je daar meer over in een nieuw blog!