Haren van Puk

Kimio boekje: De haren van Puk

Kimio boekje: De haren van Puk

Ik ben helemaal verliefd op de Kimio-boekjes. Wellicht omdat Sarah er ook zo dol op is, maar ik vind ze geniaal. De verhaallijn sluit aan bij dat wat peuters begrijpen, de dagelijkse dingen (die altijd het leukst en het meest leerzaam zijn) worden op een grappige manier besproken en de pagina’s zijn net even wat dikker dan bij gewoon papier zodat ze makkelijk en pijnloos omgeslagen kunnen worden.

Maar dat is niet de grootste reden dat ik zo dol ben op deze boekjes. De grootste reden is de X-factor. Datgene wat je niet kunt benoemen, maar waardoor ze echt uitblinken. Bijna ieder peuterboek heeft herkenbare verhaaltjes, maar deze zijn gewoon leuker dan de anderen.

Als Sarah op maandag naar mijn vader toegaat (red., auteur Oei, ik groei!) geef ik haar altijd wat speelgoed mee. Meestal boekjes, want daar zijn opa en Sarah dol op. Deze keer een stapel Kimio-boekjes. Toen mijn vader haar naar huis toe bracht vertelde hij mij hoe leuk hij deze boekjes vindt. En dat, mijn beste mensen, is voor iemand die zoveel van babyspeelgoed afweet behoorlijk wat!

Maar nu terug naar een van die leuke boekjes: ‘De haren van Puk’
Dit boek neemt jou en je peuter mee in de dagelijkse beslommeringen van het haren verzorgen. Van knippen tot kammen tot het drama van haren wassen met shampoo tot het versieren. Mama en Puk zijn een gek stel. Eigenlijk over de top, op een leuke manier. Je herkent duidelijk de stijl van het boek ‘Tandenpoetsen’ hier in terug. Lezen maar!