het dick bruna huis

Dick Bruna huis

Het Dick Bruna Huis, is onderdeel van het Centraal Museum. Ik verwachte daarom ook een soort nijntje museum met grote schilderijen van nijntje, haar vriendjes en andere schilderijen van Dick Bruna, maar het is veel meer dan dat.

Het Dick Bruna Huis is voor kinderen een echte ‘nijntje experience’ waar veel te ontdekken valt

Bij binnenkomst kan je al meteen gluren door kijkgaten in een voetstuk van een gouden nijntje beeld. In iedere ruimte staat een nijntje met een tv. Kinderen kunnen op de grote rode knop druk en krijgen dan interactieve informatie te zien. Ze kunnen luisteren naar verhaaltjes en spelen in een echt nijntje huisje met de beer van nijn en met een leuk blauw treintje. In het museum wordt de fantasie en creativiteit van kinderen volop geprikkeld. In het atelier kunnen kinderen zelf een nijntje masker of oren maken. Er zijn magnetische puzzels en allerlei spelletjes op de computer. Het Dick Bruna Huis is niet groot, maar er is voor kinderen zoveel te doen dat je er makkelijk anderhalf uur kan vertoeven.

En dat is voor kinderen ook meer dan voldoende. Dick Bruna Huis Agnietenstraat 2 3512 XB Utrecht Entreeprijzen Dick Bruna Huis en Centraal Museum Volwassen: 11 Euro Kinderen tot 12 jaar: Gratis Op bezoek in het nijntje huis:

Dick Bruna huis