Het eerste hapje van je baby

Het moment dat je baby de eerste keer ‘echt’ eten krijgt, is een hele mijlpaal in jullie leven. In dit artikel lees je over het eerste hapje van je baby.

Je baby is er aan toe, maar moet nog wel wennen!

Tot nu toe heeft je baby alleen het genot van een warme zachte tepel of een heerlijke fles gehad. Hij kon vanuit een ontspannen positie de borst of fles drinken. Dat verandert nu. Je baby moet nu zitten en krijgt opeens een plastic ‘iets’ in zijn mond. Wij weten dat dat een lepel is, maar je baby heeft dat nog nooit gevoeld.

En er zit ook nog eens iets heel geks met een hele gekke smaak op dat ding! En ook daarvoor geldt: wij weten dat het een gepureerde wortel of een geprakte banaan is, maar je baby kent al die vreemde smaken en substanties nog niet. Hij moet daar langzaam aan wennen. Kijk er dus ook niet gek van op als je baby zijn eerste hapje weer langzaam uit zijn mond laat sijpelen.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Lees ook:

Wat mag mijn baby wanneer eten?

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

De Oei, ik groei! sprongenwekker

Wil je altijd een melding ontvangen wanneer een sprong begint? En de daarbij horende artikelen en interessante weetjes ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze sprongenwekker en nieuwsbrief!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)