Hier ben ik het liefst & nijntje kleedt zich aan

nijntje kleedt zich aan

Niet voor niets heten deze boeken ‘verrassingsboekjes’

Beide boekjes bevatten hele en halve pagina’s. Die halve pagina’s werken als een soort flap. Door de flap om te slaan ontstaat er een hele nieuwe tekening / situatie. Waarschijnlijk snap je niet direct wat ik bedoel hiermee, maar goed; het is dan ook een verrassingsboekje!

De situaties waarin nijntje zich bevindt zijn simpel en herkenbaar. Het zijn situaties die je uk goed kent en inspelen op zijn belevingswereld. Denk hierbij aan het op schoot een boekje lezen, eendjes die in het water zwemmen, een muts die je opzet als het koud is of aan een mooie jurk die je aantrekt op je verjaardag.

Steeds meer ouders en producenten van baby- en peuterspeelgoed of leesgoed, willen alles maar steeds ‘anders’ en ‘beter; maken. Ze denken dat te doen door alles ingewikkelder en luxer en ‘meer’ te maken. Welnu, dat trekt je kleine juist helemaal niet aan. Je uk geniet van die simpele tekeningen en simpele verhaaltjes over simpele onderwerpen. Juist daarom is nijntje bijvoorbeeld nu al generaties lang een succes. Dick Bruna begrijpt dat poespas het gewoon te veel maakt. Lol zit in de basis, in een simpele maar effectieve basis.

Hier ben ik het liefst
Dagelijkse situaties binnen en buiten
Mercis
ISBN 978 90 5647 359 4

Nijntje kleedt zich aan
Mercis
ISBN 978 90 5647 350 1

Wil jij meer weten over de boekjes van Dick Bruna? Kijk dan op www.nijntje.nl. Ook voor leuke kleurplaten, liedjes, verhalen en spelletjes.