Hittegolf!

Hittegolf!

Mooi weer, eindelijk! Wat hebben we daar lang op gewacht met z’n allen, en tjah, als het dan zo ver is gaan we als echte Nederlanders lekker klagen 😉 Ik hoor overal mensen zeggen: pfoeh, wat is het warm he? Ja, het is zeker warm, maar ik houd ervan! Gewoon een beetje je tempo aan passen en er niet teveel over nadenken en dan valt het allemaal wel een beetje mee. Als je de hele dag gaat denken en zeggen dat het zo warm is, ja dan maak je het jezelf ook wel erg lastig.

Als volwassene is dat natuurlijk heel makkelijk gezegd… Niet teveel nadenken over de warmte. Voor die kleintjes is het heel anders. Die kun je dat niet uitleggen. Ik merk dat Costes last heeft van de warmte. Ze slaapt slecht (nou is ze sowieso al niet zo’n top slaper) en is hierdoor niet helemaal in haar hum. Overdag is het thuis gelukkig goed uit te houden, maar vooral ’s avonds is het bij ons erg warm binnen.

Gisteren hebben we heerlijk aan het zwembad gelegen en dat was voor Costes ook goed vol te houden. Helaas was het water te koud, maar ze kon lekker in de schaduw op een kleedje liggen kijken. Zolang er maar wat te kijken valt is mevrouw over het algemeen tevreden 🙂 .

Met dit weer is het belangrijk dat je er voor zorgt dat je baby niet in de zon komt. De eerste zes maanden is het huidje van je baby nog erg gevoelig. Costes heeft nu bijvoorbeeld ook warmtebultjes op haar buik. Daarnaast is het goed om je kindje (mocht hij/zij toch even in de zon komen) een hoedje of petje op te doen. Tijdens het wandelen dek ik de wagen af met een doek, zodat de zon niet in haar gezicht kan schijnen. De achterkant heb ik open staan (het ventileringsluikje noem ik het maar) en als de zon dan schijnt doe ik haar nog iets op haar hoofd, zodat ook daar de zon niet op haar bolletje komt.

Wij genieten nog even van het lekkere weer, want voordat je het weet regent het weer!