Hondeninstinct

Hondeninstinct

Morgen ben ik 39 (!) weken zwanger. Ohhhh, ik ben nu toch echt wel nieuwsgierig hoor en kan eigenlijk niet meer wachten! Ik krijg al veel berichten van vriendinnen die hebben gedroomd dat ik aan het bevallen was of die zomaar even checken of alles nog rustig is. Leuk om te merken dat iedereen zo mee leeft en net zo nieuwsgierig lijkt te zijn als wij.

En dan de honden… Een tijdje geleden schreef ik een blog over ze. Sinds een weekje doet de grote (Lourdes) een beetje raar. Ze wil eigenlijk niet de deur uit zonder mij, als mijn vriend haar gaat uitlaten en ik ga niet mee lijkt ze tegen me te zeggen: “Waarom ga jij niet mee? Ik wil bij jou blijven”. Als ze dan eenmaal buiten is, is ze ontzettend waaks en alert. Mensen die langs komen vliegt ze het liefst aan. Nou is ze altijd al extreem waaks geweest, dat zit in het aard van het beestje, maar het is nu wel heel erg. Ik laat haar om die reden nu ook niet meer zelf uit, want als ze me ontglipt hebben we een probleem… En als ze me omver trekt ook… Ik hoop dat dit na de bevalling weer bijtrekt en ze dan weer wat rustiger wordt.

Op internet heb ik veel gelezen over soortgelijke situaties en iedereen weet natuurlijk dat honden altijd alles aanvoelen. De kans is dus groot dat onze Lourdes de bevalling aan voelt komen. Jammer dat ze niet kan praten, anders kon ze me even vertellen wanneer het dan zou gaan beginnen 😉 Inmiddels heb ik alles in huis voor de baby en is ze meer dan welkom! We kunnen niet meer wachten!

Heb je tips of een soortgelijke situatie meegemaakt? Dan vind ik het leuk om iets van je te horen via Facebook of Instagram! Klik daarvoor op de onderstaande icoontjes.