Houdingen tijdens borstvoeding

In het begin als je net borstvoeding geeft, vind je het aanleggen van je baby misschien lastig. In dit artikel lees je over houdingen tijdens de borstvoeding.

Probeer eens wat verschillende borstvoedingshoudingen uit

De kraamverzorgende heeft veel ervaring met het aanleggen van baby’s en kan je goed helpen met het zoeken naar de juiste houding tijdens de borstvoeding. Ze legt je uit hoe je het mondje van je baby richting tepel ‘stuurt’, hoe je je kindje prettig kunt vasthouden en hoe je goed voor je borsten zorgt. De eerste dagen na de bevalling is het vaak het prettigste om je baby liggend te voeden. Ga op je zij liggen met een kussen onder je hoofd. Leg een arm onder het kussen en begeleid met je andere arm je baby tegen je aan. Jullie liggen dus ‘buik aan buik’.

Als je zittend wilt voeden, leg dan een voedingskussen onder je arm en leg je baby op zijn zij op het kussen. Tijdens elke voeding drinkt je baby uit allebei de borsten. Je borsten worden dan evenveel gestimuleerd en zo heb je minder kans op stuwing. Vraag je kraamverzorgende over verschillende houdingen tijdens de borstvoeding.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

 

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Wil je altijd een melding ontvangen wanneer een sprong begint? En de daarbij horende artikelen en interessante weetjes ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze sprongenwekker en nieuwsbrief!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)