Ik heb het idee dat mijn kind me niet begrijpt

Ik moet soms wel 100 keer zeggen dat mijn kind niet de planten uit de potten moet trekken.

Ik heb het idee dat mijn kind de boodschap niet begrijpt.

Mensen hebben een ingewikkeld en complex communicatiesysteem. Praten is namelijk zoveel meer dan het uitspreken van woorden. Ook de intonatie, de toon waarop we iets zeggen, is van grote invloed op de boodschap. Als je op een lieve manier met zachte stem tegen je kind zegt: ‘Wat ben je toch een rotkind’, dan zal je kind dat ontvangen als een compliment of schouderklopje. Terwijl als je met een harde stem schreeuwt dat hij zo lief is, dan zal hij schrikken. Ook lichaamstaal speelt een grote rol bij communicatie.

Je gezichtsuitdrukking bijvoorbeeld is heel belangrijk als je een boodschap over wilt brengen. Wil je dat je baby stopt met planten uit potten trekken en je verbiedt dat met een spoor van een glimlach op je gezicht, dan is de kans klein dat je kind de boodschap als ‘niet doen’ ervaart. Hij ziet jouw lach en dat is een stimulans en beloning om door te gaan waar hij mee bezig is. Corrigeer je kind dus op strenge toon en frons je wenkbrauwen en houd voet bij stuk dat het echt niet mag.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)