Je baby bewust aandacht geven

Veel ouders zijn druk. Ze werken en hebben hun handen vol aan het huishouden, de boodschappen, sociale contacten en natuurlijk de kinderen. Hoe klein je baby ook is, hij kan het heel goed merken als jij druk bent en met je gedachte bij de overvolle wasmand zit in plaats van bij hem. Geef je baby ook bewust aandacht!

Met deze tips geef je je baby tussen neus en lippen door een dosis aandacht waar hij blij van wordt, en natuurlijk geef je hem ook voldoende exclusieve aandacht!

Liedjes zingen en oogcontact

Niet alleen dreumesen en peuters vinden het heerlijk om aandacht te krijgen. Ook baby’s genieten volop van spelletjes en situaties met hun ouders. Doordat een baby veel verzorging nodig heeft, geef je hem automatisch al veel aandacht. Bedenk maar eens hoeveel voedingen en schone luiers je hem geeft op een dag. Je kunt van momenten als het verschonen van een luier of het in bad gaan ook een situatie creëren waarin je bewust met je baby bezig bent. Je verschoont heel anders een luier als je met je hoofd bij de boodschappen en de vuile was bent dan dat je een liedje voor je baby zingt en echt oogcontact met hem maakt. In bad gaan wordt een stuk leuker voor je uk als je hem zachtjes in het water op en neer laat plonsen.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Exclusieve aandacht

Naast bewust met je baby bezig zijn op de vaste voedings- en verzorgingsmomenten, zijn er ook spelletjes die je met je baby kunt doen waardoor hij eventjes jouw exclusieve aandacht krijgt. Succes verzekerd!

  • Lees je baby voor. Ook jonge baby’s vinden het leuk om naar plaatjes in een boek te kijken. Je kunt ook een tijdschrift pakken en benoemen wat je ziet en er een verhaal bij verzinnen.
  • Zing liedjes en doe spelletjes als hop-paardje-hop.
  • Leef je samen met je baby uit op een speelkleed.
  • Loop met je baby door de kamer en laat hem van alles zien: de boekenkast, de planten, de gekleurde bekers in het keukenkastje.
  • Die eeuwige was wordt een stuk minder saai als je je uk in zijn wipstoeltje bij de wasmachine zet en vertelt welke kledingstukken je in de machine stopt.
  • Steek je tong uit naar je baby of trek een ander raar gezicht. Wedden dat je baby het leuk vindt?

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)