Je baby en fruit en koolhydraten

Vers fruitsap bevat vitaminen en geeft je baby de energie die hij nodig heeft om gezond te bewegen. In dit artikel lees je over je baby en fruit en koolhydraten.

De eerste zes maanden moet je echter spaarzaam omgaan met vers vruchtensap, omdat het niet in de plaats mag komen van andere producten die naar verhouding meer gezonde voedingsstoffen bevatten. Let er bij vruchtensap ook op dat geen extra suikers zijn toegevoegd, of de suiker is vervangen door een kunstmatige zoetstof. De meeste vruchtensappen zijn al voldoende zoet van zichzelf. Je kunt dan ook best vruchtensap aanlengen met wat water.

Koolhydraten

Net als vetten zijn ook koolhydraten essentieel want je baby put er zijn energie uit om heerlijk te kunnen spelen en ontdekken. Zodra je baby aan vast voedsel toe is, geef hem dan gezonde vezelrijke producten zoals volkorenbrood, vers fruit en verse groenten. Voldoende vezels in een maaltijd zorgen voor het stillen van het hongergevoel.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)