Je baby entertainen

Je baby entertainen

Met een schuin ook zat ik voorheen te kijken naar ouders die gekke stemmetjes opzetten, buikscheten (je weet wel, hard op de buik van je baby blazen 😉  laten en allerlei andere dingen deden om hun kind te vermaken. En ja, je voelt het al aankomen, nu doe ik het zelf ook.

Wat een grap! Maar, zeg nou zelf… Wat is er nou belangrijker dan je kindje vrolijk zien? Als je kindje huilerig is of om aandacht vraagt geef je die natuurlijk. Een baby vindt het hoe gekker hoe leuker. En het voordeel is dat baby’s ook niet onthouden dat je zo gek doet.

“Wat een lekkere billen!”

Afgelopen week zat ik met een vriendin op een strandje aan het water toen het zo ontzettend warm was. Costes was een beetje aan het mopperen en mijn vriendin haalde alles uit de kast om haar te vermaken. Op een gegeven moment zei ze: “Pas maar op, want straks gaan we jouw lekkere billen opeten. Haphaphaphap!”. Costes lag in een deuk en ik vond haar uitspraak heel normaal, want ja, als moeder zijnde haal je wel vaker rare capriolen uit en doe je de gekste uitspraken om je kindje te vermaken.

Een paar dagen later zegt ze tegen me: “Jeetje, ik besefte me pas later dat het echt idioot was wat ik zei tegen Costes. Als iemand me had gehoord!”. We lachen er samen hard om en komen tot de conclusie dat het inderdaad lijkt alsof je gek bent als anderen je horen praten of gekke bekken zien trekken naar je baby.

Dus Costes: Please, keep it a secret.