Fabio Volo, de ‘Italiaanse Kluun’ verovert nu ook Nederland

Fabio Volo, de ‘Italiaanse Kluun’ verovert nu ook Nederland

Fabio Volo (1972, Italië) is echt een fenomeen in Italië. Volo heeft inmiddels acht romans op zijn naam staan, waarvan alleen al in Italië 5 miljoen exemplaren zijn verkocht. Met zijn boek ‘Het hoort er allemaal bij’ verovert hij nu ook in korte tijd de Nederlandse bodem…

Volo laat met ‘Het hoort er allemaal bij’ op een meeslepende manier zien hoe Nicola een innerlijke crisis doormaakt waarin hij in zijn nieuwe rol als vader samen met zijn vriendin een nieuw evenwicht probeert te vinden. Volo weet waarover hij het heeft. Hij staat zelf volop in het leven! Hij is druk met zijn werk als auteur, scenarioschrijver, acteur, dj, presentator én hij heeft een geweldige relatie met zijn vrouw van wie hij zielsveel houdt. De schrijver snapt, met twee jonge zoontjes, als geen ander waar moderne vaders maar al te vaak mee worstelen. Volo: “Een kind krijgen is het mooiste dat je in het leven kan overkomen, zeggen ze. En in zekere zin is dit ook waar. Maar wat ze er niet bij vertellen is dat het wel erg gecompliceerd is in onze huidige maatschappij, waarin alles kan, niets per se hoeft, en het eigen geluk vooropstaat. Wij willen immers alles, carrière maken en een leuke ouder zijn, met vrienden de hort op en sportief in vorm blijven.” (Interview Fabio Volo Telegraaf 13-04-17)

Mooie vrouwen, seks en liefdesrelaties zijn vaste ingrediënten in zijn boeken. De ‘Nederlandse Kluun’ heeft zijn eigen beeld van waar de schoen wringt. En zijn visie lijkt ook heel aannemelijk. “De huidige generatie jonge vaders heeft vaak het grote probleem dat ze een rolmodel missen. Onze vaders waren immers geen rolmodel voor deze tijd. Mijn eigen vader heeft nooit één luier verschoond bijvoorbeeld. Terwijl vaders het helemaal zelf moeten doen. Voor vrouwen is dat meestal veel makkelijker. Mannen moeten het doen zonder een hormoonhuishouding die alle natuurlijke veranderingsprocessen ondersteunt.”

Fabio Volo (een pseudoniem voor Fabio Bonetti), ervaart het zelf aan den lijve. “Ik wil graag met mijn zoon spelen en goed voor hem zorgen, maar opeens realiseer je je ook hoe vrij je leven hiervoor was. Als je single en kinderloos bent, kun je gaan en staan waar je wilt. Tegenwoordig moet ik alles plannen.”

Ook merk hij, althans in Italië, dat veel vrouwen veranderen nadat ze moeder zijn geworden. De moeder verschijnt, de vrouw verdwijnt. De hele wereld draait om de zwangerschap, borstvoeding, etc. “Dat is natuurlijk niet aantrekkelijk voor een man. Geen wonder dat die onderweg zijn ogen goed de kost geeft.” Wel ziet hij internationale verschillen. In IJsland, waar zijn eigen vriendin vandaan komt, lijken ze veel relaxter om te gaan met baby’s. Ze bemoederen niet zo lang en maken kinderen ook al vrij snel zo zelfstandig mogelijk. Anders dan in ‘zijn’ Italië, waar de man nog maar al te vaak vanuit moeders schoot een nieuw leven induikt met een geheel nieuwe rol en compleet nieuwe verantwoordelijkheden…

Lees ook: ‘Het hoort er allemaal bij’ is DE bestseller voor jonge vaders (en moeders)

 

Bestellen

Bestel snel jouw exemplaar van ‘Het hoort er allemaal bij’ als paperback of als eBook.